Bij binnenkomst controleer je de goederen op schade, nummer en hoeveelheid. Als de goederen juist zijn ontvangen, zet je ze weg op locatie. Je verwerkt de locatie van de ontvangen goederen in het logistieke software voorraadbeheersysteem. Dit gebeurt vaak met handscanners of door handmatige invoer in de computer zodat er bekend is wat er in het warehouse binnenkomt en wat eruit gaat.
Bij een bestelling of order van de klant wordt een logistieke orderbon gemaakt. Met deze orderbon ga je orderpicken, orders verzamelen. Je zoekt de goederen die op de orderbon staan in het magazijn, verzamelt de goederen en verpakt de goederen. Hierbij komt het voor dat de goederen handmatig op pallets moeten worden gezet. Dit kan soms fysiek wat zwaarder zijn. Je zorgt ervoor dat de goederen op de juiste wijze zijn verpakt en voorzien van labels/stickers en daarmee verzendklaar zijn. De zending wordt met gebruik van intern transportmiddelen klaargezet voor de chauffeur die de goederen komt halen. Na de controle van de documenten (transportdocumenten en eventueel douanedocumenten) mag de chauffeur of vrachtwagenchauffeur met de goederen gaan rijden. Een controle op schade is daarbij van essentieel belang.
Voor het werk als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk/accuraat, fysiek in orde en goed in hoofdrekenen en het lezen van lange cijfer- en letterreeksen. Je dient in bezit te kunnen komen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) of VGB. Je beheerst Nederlands en/of Engels in woord en geschrift. Bij sommige bedrijven werk je ook in wisseldiensten en in het weekend.
Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris start vaak bij € 2200,00 bruto per maand en loopt tot € 2600,00 bruto per maand. Het salaris is exclusief toeslagen voor onregelmatig werk, overwerk, reiskosten en reserveringen.
Een allround magazijnmedewerker kan doorgroeien naar de functie van voorraadbeheerder, logistiek coördinator, voorman of teamleider.
Voor het transport van goederen in het magazijn wordt gereden met elektrische pallet truck (EPT), heftruck of reachtruck. Voor het rijden van deze transportmiddelen dien je wel gecertificeerd te zijn. WerkCentrale Nederland biedt cursussen om deze certificaten te behalen. De mooiste logistieke opleidingen! - WerkCentrale Nederland
Hoe kan ik reageren?
Je kunt op onze website op een specifieke functie reageren door jouw gegevens in te vullen en jouw cv bij te voegen. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@wcn.nl met een motivatie en cv. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ons ook altijd bellen.
WerkCentrale Nederland is aangesloten bij de NBBU CAO. De NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. We behartigen de belangen van ruim 1.300 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt. Meer info.